متفرقه

چرا باید مکمل های غذایی مصرف کنیم

مکمل های غذایی موادی هستند که به غذا اضافه می شوند تا مقدار ویتامین، مواد معدنی، اسیدهای چرب و یا سایر مواد مغذی را در بدن افزایش دهند. برخی از دلایلی که ممکن است بخواهید مکمل غذایی مصرف کنید عبارتند از:

  • جبران کمبود ویتامین یا مواد معدنی در رژیم غذایی شما
  • بهبود سلامت کلی یا عملکرد بافت ها و ارگان های بدن
  • پیشگیری یا درمان برخی از بیماری ها

البته، مکمل های غذایی جایگزین غذا نیستند و نباید به عنوان منبع اصلی تغذیه شما باشند. بهتر است همیشه با پزشک خود مشورت کنید قبل از اینکه شروع به مصرف هر نوع مکمل غذایی کنید.

مکمل های غذایی موادی هستند که حاوی میزان بالایی از ویتامین‌ها، مواد معدنی یا سایر مواد دارای اثرات تغذیه‌ای یا فیزیولوژیکی مفید هستند. این مواد به صورت قرص، کپسول، پودر یا مایع عرضه می‌شوند و به منظور تکمیل رژیم غذایی و دستیابی به سطح مفیدی از این مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از افراد به دلایل خاص نظیر بارداری، سن، بیماری یا کمبود جذب، نیاز به استفاده از مکمل های غذایی دارند. با این حال، استفاده بی‌رویه یا بدون توصیه پزشک از این مواد ممکن است خطرات جانبی داشته باشد.

انواع مختلفی از مکمل های غذایی وجود دارد که بر اساس نوع ترکیبات و کاربرد هایی که دارند به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. برخی از این گروه ها عبارتند از:

  • مکمل های ویتامینی و مواد معدنی: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی یک یا چند نوع ویتامین یا ماده معدنی هستند و به منظور جبران کمبود این مواد در بدن یا افزایش سطح آن ها در خون استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، آهن، روی، سلنیوم، کلسیم، منیزیم و غیره.
  • مکمل های پروتئین: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی پروتئین های حاصل از منابع حیوانی یا گیاهی هستند و به منظور تأمین نیاز بدن به اسیدهای آمینه ضروری یا افزایش عضله سازی استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: پودر پروتئین وِي، پودر پروتئین کازئین، پودر پروتئین سويا، پودر پروتئین آب پنیر و غیره.
  • مکمل های آمینواسید: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی چند یا تک نوع آمینواسید هستند و به منظور تقویت سلامت عضلات، استخوان ها، پوست، مو، ناخن، سرطان ها، قلب و عروق استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: ال کارنيتين، ال آرژينين، ال گلوتامين، بي سي اي اي، کراتين و غیره.
  • مکمل های چرب: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی چرب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سالان غیرافشانده (unsaturated fatty acids) هستند و به منظور تقویت سلامت قلب و عروق، مغز، چشم، مفاصل، پوست و مو استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: امگا 3، امگا 6، امگا 9، روغن ماهی، روغن کنجد و غیره.
  • مکمل های گیاهی: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی عصاره یا پودر گیاهان دارویی هستند و به منظور تقویت سلامت سیستم های بدنی مختلف استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: زردچوبه، زعفران، آلوئه ورا، زنجبيل، نعناع فلفلي و غیره.
  • مکمل های پروبیوتیک: این گروه شامل مکمل هایی است که حاوی باکتری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مفید روده هستند و به منظور تقویت سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی استفاده می شوند. برخی از این مکمل ها عبارتند از: لاکتوباسيلوس، بيفيدوباكتريوم، استرپتوكوكوس و غیره.

فواید منزیم

مکمل غذایی منزیم یک ماده معدنی حیاتی است که در بسیاری از فعالیت های سلولی و آنزیمی بدن نقش دارد. برخی از فواید مکمل غذایی منزیم عبارتند از:

  • کاهش استرس و افسردگی: منزیم به تنظیم سطح هورمون های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین کمک می کند و همچنین به تولید سروتونین، یک ترانسمیتر عصبی که باعث احساس خوشحالی و آرامش می شود، کمک می کند.
  • بهبود عملکرد قلب و عروق: منزیم به انقباض و استراحت ماهیچه های قلب کمک می کند و باعث تعادل در ریتم قلب می شود. همچنین منزیم به گسترش عروق خونی کمک می کند و باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از تشکیل لخته خون می شود.
  • افزایش سلامت استخوان: منزیم به جذب و استفاده از کلسیم در بدن کمک می کند و همچنین به تولید هورمون پاراتوروئید، یک هورمون که در تنظیم سطح کلسیم در خون نقش دارد، کمک می کند. بنابراین منزیم به پیشگیری از اسپاسم عضلانی، استئوپروز، شکستگی استخوان و پوک شدگی دندان ها کمک می کند.
  • تقویت سلامت مغز: منزیم به حفاظت از گیرنده های عصبی در مغز از آسیب های التهابات و راديكال‌های آزاد که باعث بيماري‌های نورودژنراتيو مانند آلزایمر، پارکینسون، سکته مغزي و ديابت نوع دو مي‌شود، کمک مي‌كند. همچنین منزيم به حافظه، تمركز، يادگيري و كاهش خطر اختلال‌هاي رفتاري كودكان كمك مي‌كند.

برخي از غذاهاي غني از منزيم شامل آجيل و مغز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، ميوه ها، سبزيجات تيره، غلات كامل (سبوب دار) و حبوبات هستند. با خوردن این غذاها مي توان منزيم توصيه شده روزانه را دريافت كرد. اما اگر به دلیل رژیم غذایی نامناسب، بیماری های مزمن، مصرف داروهای خاص یا شرایط فیزیولوژیکی مانند بارداری و شیردهی به منزیم کافی نرسید، مصرف مکمل غذایی منزیم توصیه می شود.

منبع

 

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا